Paneler

Utomhus
För utomhusbruk används främst paneler i gran. Det som gör träslaget gran lämpligt utomhus är bland annat egenskapen att granen beroende på väder kan expandera och dra ihop sig. Vid varmt väder kan panelen expandera och få glipor och sprickor, som sedan vid omslag i väderleken drar ihop sig igen.

Finsågat är den vanligaste panelen och finns med bredder från 70 mm till 220 mm med 15 mm intervall mellan bredderna och med en lockbräda eller lockläkt över skarvarna. Finsågat har en ruggad yta men till skillnad från ohyvlat virke suger den inte åt sig lika mycket färg. Det finns också paneler med olika fasningar, stående och liggande, och vårt hyvleri kan också ta fram en unik panel för dig.

Inomhus
Med en interiörpanel i massivt trä kan du skapa värme och trivsel i dina rum. Panel är tidlöst och kan användas både i tak och på vägg.

För inomhusbruk finns många varianter av panel i furu eller gran. Bara att välja och vraka efter tycke och smak. Passar ingen standardpanel eller du har ett äldre hus med befintlig panel och behöver mer så kan vårt hyvleri hjälpa dig. Paneler finns obehandlade och färdigbehandlade.

Hur mycket panelen kostar i jämförelse med t ex tapet och färg handlar inte bara om materialet i sig. Tänk även in material som spackel och lim. Har du redan en vägg med reglar så är det bara att spika upp panelen, du behöver inte göra något underlagsarbete.